3.04.2020 - 08:18

В Україні запровадили єдиний державний протокол лікування хворих на COVID-19

Міністерство охорони здоров’я запровадило єдиний державний протокол лікування хворих на COVID-19, що базується на досвіді боротьби з цією недугою в інших країнах. Ознайомитися з ним та відповідним наказом можна тут. Створення документу ініціював новий міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Про це йдеться на сторінці МОЗ у соціальній мережі «Фейсбук».

– Уже зараз усі медики країни отримують чіткий алгоритм лікування хворих. На жаль, від цього вірусу немає щеплення чи ліків. Більше того, не застрахований ніхто, і захворіти може кожен. Але багато країн, які зіткнулися з цим невидимим ворогом раніше за Україну, уже мають ефективні напрацювання в боротьбі з хворобою, спричиненою новим коронавірусом. І ми встановили стандарт лікування, який базується на досвіді цих країн, – сказав посадовець.

Протокол призначений для всіх медичних працівників, які надають допомогу пацієнтам із коронавірусом. Він встановлює чіткий алгоритм призначення та застосування лікарських засобів для терапії пацієнтів із підтвердженою коронавірусною хворобою (COVID-19) при критичному її перебігу, тяжкому та середньої тяжкості.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах