19.02.2020 - 09:01

Біля Вільного на Донбасі загинув 22-річний боєць із Полтавщини (оновлено)

«Під час відбиття нападу збройних формувань Росії на спостережний пункт поблизу Хутора Вільного, на превеликий жаль, 72 бригада назавжди втратила надійного товариша, бойового побратима, відданого захисника України солдата Хітайлова Максима Євгенійовича. До служби в Збройних силах України він жив та ріс у селі Вирішальне (Лохвицький район – прим. автора), що на Полтавщині. Максим був прийнятий на військову службу за контрактом у квітні 2019 року на посаду гранатометника. Щирі співчуття мамі Віті Григорівні, брату Віталію, рідним та друзям воїна, полеглого в бою за Україну. Солдат Максим Євгенійович Хітайлов назавжди залишиться в наших серцях!». Такий пост з’явився ввечері 18 лютого на офіційній сторінці 72 окремої механізованої бригади ім. Чорних запорожців Оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних сил України в соціальній мережі «Фейсбук».

Торік 7 жовтня Максиму виповнилося 22. Він закінчив 9 класів Вирішальненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. У закладі пригадують, що навчався хлопець добре, займався спортом, перемагав у різних конкурсах, повідомив «Обозреватель». У березні 2013 року, наприклад, отримав диплом ІІ ступеня на Всеукраїнському конкурсі юних суспільствознавців  «Кришталева сова», що проходив під егідою Міністерства освіти і науки України, ідеться на сайті ЗОШ.

Після 9 класів Максим вступив до Миргородського художньо-промислового коледжу ім. М.В.Гоголя Національного університету «Полтавська політехніка ім. Юрія Кондратюка» на спеціальність «Виробництво тугоплавких неметалевих і силікатних матеріалів і виробів», ввійшовши до четвірки абітурієнтів, які набрали найбільшу кількість балів під час вступної кампанії. Диплом отримав у лютому 2017-го й продовжив навчання на будівельному факультеті «Полтавської політехніки», але шукав роботу.

Нагадаємо, п’ять років тому, 18 лютого, на Донбасі також загинув військовослужбовець із Полтавщини, капітан міліції Олександр Каменюк. Він, як повідомили на сайті «Книга пам’яті полеглих за Україну», народився 12 листопада 1981 року в обласному центрі, служив у спеціальному підрозділі «Грифон» Головного управління МВС України в Полтавській області. Загинув під час виходу з оточення в районі Дебальцевого Донецької області. У чоловіка залишилися батьки, дружина та донька. Похований Олександр Каменюк у Полтаві на Алеї Героїв центрального міського кладовища. Указом президента України №161/2017 від 13 червня 2017 року нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Отже, 18 лютого наступного року Дзвін пам’яті пролунає вже по двох воїнах із Полтавщини.

Як повідомив сьогодні під час зустрічі з активом Координаційної ради громадських організацій учасників АТО заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, перед тим, як тіло Максима Хітайлова доставлять у село, де живуть рідні, прощання з ним відбудеться в Полтаві, на майдані перед облдержадміністрацією. Дата й час цієї події ще невідомі.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах