20.01.2020 - 14:25

Більське городище покажуть на літній Олімпіаді в Токіо

Сьогодні на апаратній нараді в Полтавській обласній державній адміністрації говорили про розвиток туризму в регіоні. Доповідаючи з цього питання, директор Департаменту культури і туризму ОДА Валентина Вождаєнко зазначила серед іншого, що нині найперспективнішими «магнітами» для гостей полтавського краю є археологічні пам’ятки.

– Три роки тому ніхто не міг і уявити, що історико-культурний заповідник «Більськ» за два дні фестивалю зможе зібрати до 20 тисяч туристів. А в 2019-му «Гелон-фест» це зробив. Проведення фестивалю на Більському городищі сприяло створенню малих архітектурних форм, об’єктів туристичної інфраструктури та дало можливість залучити до співпраці 40 представників бізнесу. Найбільшу фортецю скіфського часу в Європі треба розбудовувати далі й робити там єдиний туристичний комплекс, – сказала Валентина Вождаєнко.

Торік на території Більського городища в межах майбутнього музею розпочалася реалізація проєкту «Інноваційно-технічне забезпечення туристичних об’єктів древнього міста Гелон». Ним передбачено облаштування зони wi-fi, встановлення камер спостереження, забезпечення освітлення валів, території завдяки сонячним електростанціям. Реалізується проєкт силами Більської сільради та заповідника. У 2019 році на нього пішло 953 тис. грн. Улітку роботи планується завершити повністю, повідомили в ОДА.

– У грудні була зустріч із послом Греції в Україні, який зацікавився проведенням спільних розкопок у Більську, розбудовою музею та обіцяв допомогти з видавництвом книг. А влітку городище відвідав режисер із Японії Ясуюкі Муракамі. Відзнятий ним матеріал увійде до фільму «Шлях заліза», який презентують на відкритті Олімпійських ігор-2020 в Токіо, – розповів директор комунальної установи «Історико-культурний заповідник «Більськ» Ігор Корост.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах