23.04.2020 - 16:52

Послаблень не буде: продовольчі магазини на ринках не відкриють

Сьогодні на позачерговому засіданні виконавчого комітету Полтавської міської ради було не тільки продовжено карантин до 11 травня, відповідно до рішення, ухваленого урядом 22 квітня, а й відхилено чергову пропозицію про відкриття продовольчих магазинів на ринках обласного центру. Озвучив останню заступник директора комунального підприємства «Полтава-сервіс» Дмитро Бурмака.

– Важливо, щоб незважаючи на карантинні заходи люди мали змогу придбати харчі в кожному районі міста. Усі розуміють, як паралізований у нас наразі малий бізнес, а ті продуктові магазини, які на даний час працюють, утворюють великі скупчення людей. У нас на комунальних ринках є продовольчі магазини. Але комунальні ринки нині закриті. Є постанова Міністерства охорони здоров’я щодо можливості відкриття продуктових ринків. Можливо, доцільно точково відпрацювати питання відкриття в окремих районах оцих продуктових магазинів на території комунальних ринків, враховуючи вимоги МОЗ стосовно захисту відвідувачів і персоналу. Підприємці готові їх виконувати, – сказав Дмитро Бурмака.

Пояснюючи відмову у відкритті магазинів на ринках Полтави, секретар міської ради Олександр Шамота зазначив:

– Щойно закінчилася нарада з Офісом президента, на якій були присутні очільники всіх обласних центрів та облдержадміністрацій. Позиція держави наразі така. Карантинні заходи ми послабляти не будемо. Ринки мають бути закритими. Це проблема абсолютно всіх міст. Не тільки Полтави. Ми з розумінням ставимося до збитків підприємств. Але наше головне завдання зараз – прибрати з ланцюга розповсюдження інфекції будь-що, що може давати можливість. Як тільки буде можливість поновити роботу ринків, як тільки буде можливість поновити роботу торговельних центрів, відкрити громадський транспорт, ми це обов’язково зробимо. Я нагадаю, що за вчорашній день у нас подвоїлась кількість підтверджених захворювань на коронавірус. Ми з вами пройшли великодні свята, ми з вами зараз будемо мати певний сплеск. Я в цьому абсолютно впевнений. Тому наше головне завдання – зараз якомога менше контактів людей із людьми. Це єдиний шлях зупинити швидке розповсюдження коронавірусної інфекції.

Для довідки. За даними Департаменту охорони здоров’я та соціального розвитку Полтавської міської ради, станом на 10 годину ранку 23 квітня в Полтавській області було виявлено 161 лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19, серед них 27 – у Полтаві. Добу тому серед жителів обласного центру було зафіксовано лише 14 таких осіб. Крім того, наразі в місті є ще 34 городянина з підозрою на коронавірусну інфекцію.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах