3.04.2020 - 10:02

60 тисяч пенсіонерів області одержать до 500 гривень компенсаційної доплати

Кабінет Міністрів України 1 квітня на своєму засіданні ухвалив постанову «Питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році». Нею передбачено, що від цієї ж дати пенсіонерам, яким виповнилося 80 років і більше, встановлюється щомісячна компенсаційна виплата до пенсії в розмірі до 500 грн. І це не першоквітневий жарт.

На Полтавщині ці суми отримають 60 тисяч осіб зазначеного віку, у яких пенсія не перевищує розміру середньої заробітної плати за 2019 рік – 9,205 тис. грн 19 коп. Пенсіонерам, яким виповниться 80 після 1 квітня 2020 року, щомісячна компенсація буде встановлюватись із дати досягнення такого віку.

Крім того, якщо пенсіонер, якому понад 80, має страховий стаж не менше 25 років (для чоловіка) або 20 (для жінки), то після встановлення доплати розмір його/її пенсії не може бути нижчим за 2,6 тис. грн.

Виплати пенсій цій категорії громадян розпочнуться щонайпізніше з 7 квітня.

Також Пенсійному фонду України доручено у квітні 2020 року забезпечити проведення виплати одноразової грошової допомоги в сумі 1000 грн людям, котрі вийшли на заслужений відпочинок і пенсія яких не перевищує 5 тис. грн. Передбачено й установлення мінімальної пенсійної виплати на рівні 2,1 тис. грн особам, які мають страховий стаж 30 років (для жінок) та 35 років (для чоловіків).

Виплата буде розпочата невідкладно після внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

Крім того, визначено дату проведення індексації пенсій – 1 травня.

Перераховані пенсії, компенсації, грошову допомогу виплачуватимуть в установленому порядку через уповноважені банки або доставлятимуть додому листоноші АТ «Укрпошта». Усі перерахунки здійснюються автоматично, за матеріалами пенсійних справ. Звертатися до Головного управління з заявами про проведення таких обчислень не потрібно.

За матеріалами Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах