15.04.2020 - 12:20

Дорогу Київ – Харків у Полтаві планують відремонтувати до кінця літа

Приблизно три-чотири місяці необхідно для того, щоб завершити оновлення 4 км дорожнього покриття на трасі Київ – Харків – Довжанський у межах обласного центру. Про це повідомив сьогодні на зустрічі з журналістами директор ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан. Нагадаємо, 2018 року саме це підприємство за домовленістю між облдержадміністрацією та міськрадою було визначено замовником робіт.

Фінансування ремонту комунальної дороги в межах Полтави мало здійснюватись у співвідношенні 50:50. Первинна вартість проєкту становила близько 2 млн грн. Але 2019 року, іще перед початком робіт, виявилося, що через аварійність колектору обласного комунального підприємства «Полтававодоканал» тут підмокає ґрунт.

 

Проблему необхідно було розв’язувати. Для цього звернулися до найкращих фахівців України. Після відповідних розрахунків товщину покриття вирішили збільшити з 50 см майже до метру. Вартість ремонту, відповідно, теж зросла – до 217 млн грн.

Дотримуючись своїх обіцянок, область виділила з коштів, які надходили з Дорожнього фонду на оновлення покриття автошляхів Полтавщини, 107 млн грн, повідомили на сайті АМД. Місто ж перерахувало лише 17 млн грн, і цього року, за словами Олексія Басана, у кошторис на означені роботи не закладено ні копійки.

– Ми прекрасно розуміли, що траса в катастрофічному стані. Це ганьба не тільки для Полтави, а й для регіону. Тому шукали шляхи розв’язання проблеми. Завдяки підтримці голови ОДА нам удалося привернути до цього питання увагу керівництва і країни, і Укравтодору, – сказав директор агентства.

Щоб завершити ремонт об’єкту, було вирішено виділити з державного бюджету 95 млн грн. Внесені Верховною Радою зміни до загального кошторису країни дозволили це зробити. Тепер справа за підрядником. За три-чотири місяці він планує повністю виконати свої зобов’язання щодо укладання нового покриття на обох смугах, зробити бар’єрне огородження, сучасне освітлення та розмітку.

Через проблему з колектором спеціалісти ДерждорНДІ ім. М. Шульгіна здійснюють науково-технічний супровід робіт. Вони перевіряють якість укладання шарів. За кожен наступний підрядник береться тільки тоді, коли лабораторія дає свої висновки й результат задовольняє всі сторони.

На сьогодні, наприклад, виконується асфальтування ділянки протяжністю близько 800 метрів від повороту на вулицю Серьогіна до перехрестя з вулицею 23 вересня по одній смузі. На відрізку між вулицями 23 Вересня та Великотирнівською працює фрезерувальна машина.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах