11.02.2020 - 17:13

У рамках культурних програм України реалізують п’ять проєктів із Полтавщини

Український культурний фонд оприлюднив перелік відібраних проєктів за програмами «Мережі й аудиторії», «Культурні столиці України» та «Creative accelerator». Є серед них і ті, що надійшли від Полтавської області. Наприклад, три з-поміж 12 схвалених ініціатив за програмою «Культурні столиці України» – саме з нашого регіону.

Це «Полтава – місто, з якого все починається» від Полтавської міської ради. Він передбачає проведення низки культурно-мистецьких заходів як нового культурного продукту, створеного на унікальній культурній спадщині, задля популяризації обласного центру як «культурної столиці України», збільшення кількості туристів, що приїжджають до міста, його промоція та залучення полтавців до сучасних досягнень українського мистецтва й залучення громадськості до формування порядку денного розвитку міста.

Другий проєкт – «Опішня надихає творити», запропонований Опішнянською селищною радою. Він спрямований на дослідження та відродження елементів Опішнянської культурної спадщини, створення й популяризацію культурно-атрактивних просторів для розвитку креативного підприємництва й туризму Опішнянської об’єднаної територіальної громади. Реалізація цієї ініціативи стимулюватиме створення приватних музеїв-садиб, історико-археологічних комплексів, етнографічних та ландшафтних парків, інклюзивних та мистецьких практик, культурно-просвітницьких ініціатив і креативного підприємництва.

Третім серед полтавських був підтриманий проєкт щодо створення комплексної системи розвитку культурно-туристичної галузі Карлівщини «Круті схили та загадкові пагорби Карлівки». Його ініціатор – Карлівська міська рада. Планується, що реалізація даного проєкту сприятиме збереженню та розвитку історико-культурного й духовного надбання краю, підтримці національно-патріотичного та духовного виховання молоді, проведенню культурно-просвітницьких заходів на крутих схилах міста Карлівки.

Крім того, ініціатива «PoltavaOpen» від ФОП Романенко С.В. та Агенції «Lampa Agency» стала учасником «Creative accelerator» ‒ комплексної програми для грантоотримувачів 2019 року, що реалізується в партнерстві Українського культурного фонду, Британської Ради в Україні та Офіса розвитку малого та середнього підприємництва при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

За матеріалами пресслужби Полтавської обласної державної адміністрації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах