1.05.2020 - 17:28

Усі три ринки, що відкрилися на Полтавщині, працювали з порушеннями

Сьогодні вранці в області відновили свою роботу три ринки харчових продуктів: у Лубнах, Гребінці та Полтаві. І жоден не обійшовся без порушення вимог, які були розроблені Міністерством охорони здоров’я та зазначені в ухваленій 29 квітня постанові Кабінету міністрів як обов’язкова умова для відкриття таких місць торгівлі. Найсуттєвіші були зафіксовані на центральному продовольчому ринку в обласному центрі. Про це повідомив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов в ефірі телеканалу «112 Україна».

– У нашому регіоні 43 ринки, які мають реєстрацію агропродовольчих. Загалом їх 54. Наразі заяви про відкриття подали поки що троє: у Полтаві, Гребінці та Лубнах. Щодо центрального ринку в Полтаві, зараз будемо ухвалювати рішення, можливо, щодо його закриття, позаяк там дуже багато порушень. Усе залежатиме від того, чи зможе адміністрація оперативно усунути їх чи ні, – сказав очільник ОДА.

Як повідомив жителям обласного центру через «Вайбер» секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота, «ринок не має відповідної реєстрації як агроспоживчий, дотримання заходів санбезпеки також немає. Усі порушення зафіксовані поліцією та Держпродспоживслужбою. Складено акти та протоколи». Тепер керівництву цього об’єкту торгівлі загрожує штраф у розмірі від 34 до 170 тис. грн.

Про відповідальність за порушення санітарних норм представників адміністрації ринків у Полтаві попереджали ще на нараді з заступником міського голови з економічних та соціальних питань Тетяною Юрченко 30 квітня. Та й регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій того ж дня рекомендувала райдержадміністраціям, міськвиконкомам, об’єднаним територіальним громадам дозволяти роботу агропродовольчих ринків лише за умов повного дотримання розроблених Головним державним санітарним лікарем України протиепідемічних вимог.

– Для того щоб відкритися, ринок має отримати погодження Держпродспоживслужби, яка повинна на місці визначити, чи відповідає він вимогам, які є в постанові КМУ. Громадяни, які відвідують ринки, громадяни, які на них працюють, мають бути в безпеці. Інакше ми далі отримаємо сплеск захворюваності й продовжуватимемо карантин, – сказав Олександр Шамота.

На сьогодні в обласному центрі зареєстровано 35 офіційно підтверджених випадки зараження коронавірусом (із них чотири нових), по всьому регіону – 211 (нових вісім). Одужали відповідно шість людей і 22. Померлих на Полтавщині – сім осіб.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах