22.12.2020 - 00:29

На Полтавщині попередили обрахування споживачів за послуги з водопостачання

Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області попередило обрахування споживачів за послуги з водопостачання та водовідведення на суму понад 300 тис. грн. Фахівці управління провели позапланову перевірку підприємства-надавача послуг із централізованого водопостачання та водовідведення на дотримання ним вимог порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін і з’ясували, що тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, які встановлені рішенням органу місцевого самоврядування, не є економічно обґрунтованими – завищено окремі статті витрат.

– За результатами проведеного заходу державного нагляду (контролю) складено акт, на підставі якого суб’єкту господарювання надано припис щодо усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування державних (регульованих) цін шляхом приведення тарифів у відповідність до вимог законодавства та подання розрахунків економічно обґрунтованих тарифів на встановлення до органу місцевого самоврядування, – ідеться в повідомленні управління.

Завдяки зменшенню розмірів затверджених тарифів на комунальні послуги попереджено обрахування споживачів у розрахунку на річні обсяги надання послуг на загальну суму 312,03 тис. грн.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах